Groente Fruit Pensioen

En nog een WordPress site

Wat te doen tijdens je pensioen?

2 min read
Man

Je hoort wel vaker dat mensen die inmiddels de pensioen leeftijd hebben bereikt langzaamaan in hun huis weg beginnen te kwijnen. Maar dat is nergens voor nodig! Na al die jaren hard gewerkt te hebben op de arbeidsmarkt verdien je natuurlijk rust, maar het is ook goed om je dagen nuttig in te vullen. Veel tijd met je kleinkinderen doorbrengen bijvoorbeeld. Hieronder hebben we een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet die je (samen met je nageslacht) kunt ondernemen.

Het bos in

Het gaat misschien niet altijd goed met de pensioenen, maar bij de pakken neerzitten is nergens voor nodig. Kleinkinderen vinden vaak niets zo fijn om bij opa en oma langs te gaan, die hen even goed in de watten leggen. Spelletjes doen, samen knutselen of een dagje weg. Maar niks werkt zo goed als de kids meenemen naar het bos en om onder andere mooie (herfst)bladeren, kastanjes en eikeltjes te verzamelen en ‘s avonds onder het genot van een kop hete chocolademelk met de kastanjes te knutselen. Maar er is meer: maak bijvoorbeeld ook eens een mooie boomhut voor ze. Op deze pagina hebben we een aantal tips naar aanleiding van een geweldige hut die twee grootouders uit Dallas bouwden.

Heel pensioengerechtigd Holland bakt

Ook zo’n fan van het televisieprogramma Heel Holland Bakt? Bakken is namelijk weer razend populair geworden. Maak eens met je kleinkinderen een taart of een cake, ook lekker voor hun ouders. Samen een menuutje opzetten waar je de werkende pa en en ma ‘s avonds mee kunt verrassen. Hoe leuk kan het zijn. Hier vind je een aantal recepten die je makkelijk samen kunt maken.

Cultuur snuiven

Nu je meer tijd hebt om leuke activiteiten te ondernemen, kun je als je een cultuurliefhebber bent eindelijk die musea bezoeken die je al zo lang op je lijstje hebt staan. Neem ook je kleinkinderen een keertje mee naar een leuk doe-museum en waar ze veel educatieve projecten hebben.

Reizen, lid worden van een theater- of sportvereniging of zelfs vrijwilligerswerk doen: op allerlei manieren kun je jezelf nuttig maken. Het is in ieder geval nergens voor nodig om achter de geraniums oud te worden.

Door: jefinancieeladviseur.nl