Groente Fruit Pensioen

En nog een WordPress site

Waarom moet je rekening mee houden bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

2 min read

Niemand wil eraan denken om arbeidsongeschikt te raken. Dit zou betekenen dat je niet meer kunt werken en geen inkomen kunt genereren. Echter kan het iedereen overkomen, daardoor is het wel belangrijk om hierover na te denken. Om jezelf tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren, kun je een AOV afsluiten. AOV staat voor arbeidsongeschiktheidsverzekering. In dit artikel leg ik uit wat een AOV voor je kan betekenen. 

Kosten van een AOV

De kosten voor een AOV verschilt per persoon. Het is namelijk afhankelijk hoeveel procent je van je inkomen wil verzekeren. Je kunt maximaal 80% verzekeren. De meeste mensen kiezen voor een lage percentage, omdat de premie anders erg hoog wordt. Over het algemeen geldt de regel hoe hoger het percentage dat je wil verzekeren, hoe hoger de premie wordt. Om tot een goede percentage te komen is het belangrijk om te kijken naar de vaste lasten binnen je werk of bedrijf. Het is belangrijk om minimaal de vaste kosten te dekken. Op deze manier voorkom je dat je in financiële problemen komt. 

Financiële situatie

Voor het afsluiten van verzekeringen is het noodzakelijk om een goed overzicht te maken van je huidige financiële situatie. Hiervoor moet je onder andere rekening houden met je vaste lasten, inkomsten, spaargeld etc. Op deze manier kan je een premie afspreken die past bij je huidige financiële situatie. Als je de kosten van bijvoorbeeld een AOV verzekering te hoog vindt, kun je er ook voor kiezen om deel te nemen aan een broodfonds. Een broodfonds is een groep van zzp’er dat samen sparen voor het geval dat er iemand in de groep arbeidsongeschikt raakt. 


Wil je graag meer informatie over een AOV? Neem dan contact op met Tulpenfonds. Zij hebben al heel veel mensen geholpen met het afsluiten van een AOV.