De wereld van de spaarrekeningen is flink veranderd. Waar je vroeger soms nog een hoop rente kreeg over slechts kleine spaarbedragen, is het nu precies andersom. Toch is het altijd aan te raden om rente te vergelijken als je van plan bent je geld op een spaarrekening te laten staan. Bekijk hierdoor de website van Rente.nl.

Rente.nl

Waarom rente vergelijken?

Dat je weinig rente ontvangt over je spaargeld, staat vast. Er is geen enkele bank in Nederland meer te vinden waar je echt flink winst kunt maken op spaargeld dat gewoon maar op een rekening staat. En toch kunnen de verschillen nog steeds groot zijn. Sterker nog, ze zijn soms het verschil tussen een paar tientjes winst en meer dan honderd euro winst. En dat is wel iets om rekening mee te houden. 

Meerdere procenten rente over een spaarrekening zien we eigenlijk vrijwel nooit meer. Toch is het verschil tussen 0,15 en 0,25 procentueel gezien nog best groot. Hoe meer geld je op je spaarrekening hebt staan, hoe groter dat verschil wordt. De rente over een bedrag van 10.000 euro is natuurlijk altijd meer dan rente over een bedrag van 1000 euro. Daarom is de rente zo belangrijk: hoe meer geld je hebt, hoe meer je hebt te verliezen. 

Rente.nl

Andere spaarvormen

Wil je toch meer rente over je spaargeld ontvangen? Vind je het zonde om er zo weinig aan te verdienen? Verdiep je dan eens in andere spaarvormen. Je kunt bijvoorbeeld gaan beleggen.