Groente Fruit Pensioen

En nog een WordPress site

Misverstanden over schuldhulpverlening

1 min read
Schuldhulpverlening

Wanneer je diep in de schulden zit dan kom je er vaak niet meer uit zonder hulp. Dat is niets om je voor te schamen en overkomt veel mensen. Maar het is wel belangrijk op tijd aan de bel te trekken. Toch zijn er nog veel mensen die geen hulp inschakelen omdat ze denken dat ze niet in aanmerking komen. Hier lees je een aantal misverstanden over schuldhulpverlening.

Schulden te hoog

Schuldhulpverlening

Sommige mensen denken dat als je schulden torenhoog zijn je niet meer in aanmerking komt voor hulpverlening. Het tegendeel is waar. Juist als je schulden heel hoog zijn moet je zo snel mogelijk aan de bel trekken bij de schuldhulpverlening want de kans dat je er zelfstandig uitkomt is dan heel erg klein.

Een paar tientjes per week

Schuldhulpverlening

Een ander misverstand over schuldsanering is dat je direct nog maar een paar tientjes per week krijgt en totaal geen eigen invloed meer hebt over hoe je met je geld omgaat. Dat is niet waar. voor sommige mensen is het prettig als ze een tijdje hun eigen geld niet hoeven te beheren en dan neemt de schuldhulpverlening het over. Samen worden er afspraken gemaakt over hoeveel geld je dan per week nodig hebt voor boodschappen en dergelijke. Dat kan meer zijn dan een paar tientjes, het is maar net hoe je het afspreekt. De meeste mensen beheren echter gewoon zelf hun geld. Samen met de schuldhulp wordt er wel een overzicht gemaakt van inkomsten en uitgaven.