Groente Fruit Pensioen

En nog een WordPress site

Hoe leg je een moestuin aan

2 min read

Het begint steeds populairder te worden vandaag de dag, een moestuin. Naast dat veel groente en fruit vanuit het buitenland worden gehaald en hierdoor dus slecht voor het milieu zijn, is groente en fruit uit de eigen tuin ook veel verser dan je ooit in de supermarkt kan krijgen. Extra lekker dus! Maar hoe moet je een moestuin aanleggen? En hoe weet je welke groente of fruit jij kan telen in jouw tuin? In dit artikel een aantal tips, gegeven door een hovenier in Hilversum, die jouw uitlegt hoe jij het best een moestuin aan kan leggen. 

Kijk wat mogelijk is in je tuin

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat je mogelijkheden zijn binnen je tuin. De meeste groente hebben namelijk veel zon nodig en als je maar 3 tot 4 uur zon per dag op je moestuin hebt vallen er al een hele hoop groente af. Ook de wind kan indirect een belangrijke rol spelen. Je moet zorgen dat er beschutting is, maar niet zorgen dat er totaal geen wind bij komt. Wind kan namelijk warme lucht naar je planten toe brengen, wat positieve gevolgen kan hebben voor je moestuin. Mocht je niet genoeg zonlicht in je tuin kunnen krijgen is het handig om allereerst te kijken of je dit kan of wil oplossen. Indien dit niet kan of je hier geen interesse voor hebt, kan je groente als sla, wortels, rucola en spinazie erop verbouwen.

Moestuin aanmaken

Als je hebt gekeken naar wat de mogelijkheden zijn komt het leukste aan bod; het aanmaken van de moestuin. De beste periode om er een aan te maken is in het voorjaar. Kijk goed naar wat voor grond jouw groente nodig heeft en zorg ervoor dat je vakken maakt waarin je de groente plant. Hierdoor raken de groente niet in elkaar verstrengeld en hebben ze een vrije groei. 
Mocht je geen tijd of kennis hebben om zelf een moestuin aan te leggen maar wil je er wel een hebben? Kijk dan even voor een hovenier in Hilversum die je verder kan helpen.