Groente Fruit Pensioen

En nog een WordPress site

Het aanvragen van een doorlopend krediet

2 min read
doorlopend krediet

Veel mensen hebben al wel eens van de term doorlopend krediet gehoord. Echter is het niet voor iedereen helemaal duidelijk wat dit begrip nou eigenlijk inhoudt. Dit is niets om je voor te schamen, het is immers een lastig begrip. Een doorlopend krediet is eigenlijk een lening met flexibiliteit. Je kunt met je kredietverstrekker een bepaald kredietlimiet afspreken. Aan de hand van dit kredietlimiet kun je zelf bepalen hoeveel geld je wilt lenen. Het is alleen niet mogelijk om over dit limiet heen te gaan. 

doorlopend krediet

Is het voor mij verstandig om een doorlopend krediet aan te vragen?

Sommige mensen vinden het prettig om een doorlopend krediet aan te vragen. Dit komt doordat je zelf kunt bepalen hoeveel geld je leent. Bovendien is het mogelijk om het geld direct te ontvangen. Echter is het wel zo dat bij een doorlopend krediet het rentepercentage kan veranderen. Er is dus geen sprake van een vaste rente, er is in dit geval sprake van een flexibele rente. 

doorlopend krediet

De looptijd van een doorlopend krediet

Wanneer je van plan bent om een doorlopend krediet aan te vragen, vraag je je misschien ook af wat de looptijd hiervan is. De looptijd is voor een groot deel afhankelijk van jouw eigen wensen. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag in één keer op te nemen. Als je dit doet, betaal je iedere maand een vast rente percentage. Echter kan het zo zijn dat je op de helft van je aflossingstermijn nog een keer geld nodig hebt. Neem je dit geld weer op? Dan wordt je looptijd vanzelfsprekend langer.