Groente Fruit Pensioen

En nog een WordPress site

Goud en Bitcoin worden met elkaar vergeleken, waarom?

2 min read

Wat zijn Bitcoins?

Wat is een Bitcoin eigenlijk? De afkorting van Bitcoin is BTC. Een Bitcoin is eigenlijk een cryptovaluta, maar het is ook een globaal betaalmiddel. Cryptovaluta is een soort digitale munteenheid en de bekendste die er is, is natuurlijk de Bitcoin. De digitale munt werkt zonder een bank of een beheerder. De transacties die er plaats vinden zijn tussen de gebruikers onderling en dat is dan zonder tussenpersoon. 

De Bitcoins waren een tijdje gelden helemaal de trend. 1 Bitcoin staat gelijk aan €8513,07 euro. En omdat het zo hoog in waarde is wordt het vaak vergeleken met Goud. De Bitcoin vertegenwoordig 1,5% van de waarde van goud die er is. Als het gaat om een prijs van $100.000, dan gaat dit percentage naar de 6,66%.

De waarde van Goud

Goud is al eeuwenlang heel populair. Het is namelijk iets waar schaarste van was en wat tegen een hoge prijs verkocht werd. Je kunt van de Egyptische hiërogliefen aflezen dat er toen al meldingen werden gedaan dat goud als betaalmiddel werd gebruikt. Goud is een edelmetaal en in de scheikunde wordt het AU genoemd. Voor goud gebruikt kan worden moet het eerst gezuiverd worden en hoe zuiver goud is, wordt gemeten in karaat. Als we het hebben over zuiver dan gaat het hier om 24 karaat. Wat veel voorkomt in Nederland zijn de 14 karaat die uit 58,3% goud bestaat. Ook heb je de 18 karaat en die bestaat uit 75% goud en we hebben de 22 karaat die uit 91,7%goud bestaat.

Naast goud wordt zilver ook steeds populairder. Zilver wordt in de scheikunde AG genoemd en het is een wit overgangsmetaal. Het gebruik van zilver gaat terug tot aan voor onze jaartelling en het werd gebruikt als betaalmiddel en als versiersels. Veel mensen kopen eerder goud dan zilver, omdat goud meer van waarde is. Maar tegenwoordig wordt zilver steeds meer gekocht. Het staat namelijk erg leuk bij outfits en het kopen van zilver is dan ook nog eens goedkoper dan goud.

Goudkopen

In Europa wordt de actuele goudprijs genoteerd in euro’s. De prijs van goud is voor veel mensen belangrijk. Het gaat namelijk om de periode waarin je het beste kunt verkopen of juist inkopen. Als de goudprijs laag staat, dan is dat het moment waarin je moet investeren. En natuurlijk vice versa. Als de prijs wat hoger staat ga je het goud verkopen. 

De goudprijs kun je bijhouden op de beurs. Er kan elke minuut een andere prijs zijn voor het goud.