Groente Fruit Pensioen

En nog een WordPress site

Geld Lenen en andere Opties voor Extra Geld

3 min read

We hebben allemaal wel eens een moment dat geld net tekort schiet. Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt meteen Santander of een andere financiële instelling benaderen en een lening afsluiten, maar dit is niet altijd de handigste optie. Waar moet je aan denken als je een lening afsluit? Waar leen je wel of geen geld voor? Zijn er nog andere alternatieven als je op zoek bent naar wat extra geld? Zitten er aan al deze manieren risico’s of zijn er helemaal geen risicovrije leningen af te sluiten? Dat zijn allemaal dingen waar je over na moet en zelfs kunt denken als je auto kapot gaat op hetzelfde moment dat er ergens een lekkage ontstaat. Lees verder voor misschien wel handige tips en trucs.

Geld Lenen van een Bank
Geld lenen van een bank of een ander soort financiële instelling is hetgeen waar de meeste mensen meteen naar grijpen als ze extra geld nodig hebben. Hier zitten echter wel een paar risico’s aan evenals dingen waar je goed over na moet denken voor je de lening daadwerkelijk afsluit. Allereerst moet je natuurlijk bedenken of je de lening wel binnen redelijke tijd kunt aflossen. En al kun je de maandelijkse termijnen goed aan, is het feit dat je snel het geld hebt dan de rente waard of kun je makkelijk even sparen? Als je eenmaal hebt besloten dat het een lening moet gaan worden dan moet je nog nadenken over wat voor soort lening het moet worden. Wil je een doorlopend krediet of juist één simpele lening? Wil je op ieder moment meer en/of versnelt kunnen aflossen of vind je het prima dat het maandbedrag en looptijd vast staan? Dit heeft voor een groot deel te maken met persoonlijke voorkeuren, maar kijk ook goed waar je meer voordeel bij hebt.

Een Persoonlijke Lening van een Bekende
Je kunt natuurlijk ook besluiten om de lening niet bij een bank maar bij een bekende af te sluiten. Vaak hoef je hierbij niet eens echt rente te betalen. Maak hierbij echter wel heel duidelijke afspraken. Omdat het meestal een vrij informele lening betreft is de kans des te groter dat er laks met de lening wordt omgegaan of er misverstanden ontstaan over de terugbetaling. Deze kunnen makkelijk tot ruzies leiden en dat moet je willen voorkomen. Een informele lening maakt hem immers niet ineens vrijblijvend. Als je dus een lening bij een vriend of familielid afsluit, schrijf de mondelinge afspraken dan samen op papier en houd je eraan. Zet erop of je rente moet betalen en hoeveel, wat de termijn van terugbetalen is en hoe jullie omgaan met een sporadische uitstelling van betaling als je een maand lastig mocht zitten.

Sparen of Spaargeld Aanspreken
Een laatste optie, eentje die in veel gevallen de beste is, is geld sparen. Je kunt van tevoren al sparen voor het geval er iets onverwachts gebeurd, al snappen we dat dit spaargeld niet altijd genoeg is als er een aantal grote dingen achter elkaar gebeuren: je wasmachine begeeft het, je hele eigen risico moet worden aangeboord en/of de APK van je auto viel hoger uit dan gedacht. In die gevallen moet je kijken of het iets is wat nu meteen verholpen moet worden. Een lekkage moet bijvoorbeeld acuut verholpen worden voor de schade groter wordt, maar een vaatwasser kan misschien best even tijdelijk door afwassen met de hand vervangen worden.