Groente Fruit Pensioen

En nog een WordPress site

De ontwikkeling van deursloten door de jaren heen

2 min read

Sloten bestaan al eeuwen lang. Maar waar vroeger sloten alleen gebruikt werden voor belangrijke kamers zoals de schatkamer, of de gevangenissen, heeft tegenwoordig ieder huis en iedere auto al een slot nodig. Daarnaast zijn inbrekers door de eeuwen heen steeds sluwer en slimmer geworden, waardoor de sloten zich ook hebben moeten ontwikkelen. Daarom laat een slotenmaker in Delft in dit artikel zien hoe sloten zich door de jaren hebben ontwikkeld waardoor jij veilig en vertrouwd in je huis kunt wonen.

Het cilinderslot

De beste uitvinding onder sloten is gedaan in de 20ste eeuw, namelijk het cilinderslot. Dit was zo’n goede uitvinding dat een cilinderslot tot vandaag de dag nog altijd het meest gebruikte slot ter wereld is (weliswaar is het wel doorontwikkeld). Dat cilindersloten de meest gebruikte sloten zijn, betekent echter niet dat sloten zich niet hebben doorontwikkeld. Het cilinderslot is gewoonweg nog altijd het meest gebruikte slot omdat het effectief en goedkoop is. Maar er zijn zat sloten uitgevonden die beter of gemakkelijker zijn in gebruik.

Digitale sloten

Met de opkomst van het digitale tijdperk kon het natuurlijk niet uitblijven dat er ook digitale sloten ontwikkeld zouden worden. In het begin werden digitale sloten aarzelend ontvangen onder het publiek, maar je ziet nu een trend groeien waarin digitale sloten een steeds grotere rol gaan spelen in de sloten markt. Het zorgt namelijk voor veel meer gemak onder gebruikers en er zijn zat digitale sloten ontwikkeld die zich door de jaren heen hebben bewezen als een betrouwbaar slot. 
Mocht je nou een nieuw slot in je huis willen, klik dan hier.