Groente Fruit Pensioen

En nog een WordPress site

Bitcoins, bank-onafhankelijk

1 min read

Als je betaalt met Bitcoins, ben je niet meer afhankelijk van tussenpersonen. Dit betekent dus dat bijvoorbeeld banken niks meer te maken hebben met jouw transacties. Het is iets tussen jou en degene die jouw Bitcoins ontvangt of stuurt.

Blockchain houdt het veilig

Wanneer je transacties doet door middel van Bitcoins, worden die transacties opgeslagen in een grootboek. Dat is wat de Blockchain inhoudt. Hierdoor zijn je transacties nog gewoon traceerbaar, ondanks dat het niet naar een specifiek persoon te leiden is, maar enkel naar het adres waarvandaan of waarnaar de transactie is geboekt. Miners kunnen hierdoor de transacties controleren en vervolgens goedkeuren. Een goedgekeurde transactie is onomkeerbaar, waardoor je niet de kans loopt dat mensen onrechtmatig hun Bitcoins weer terughalen. Ontzettend veilig en betrouwbaar dus, zonder dat er sprake is van privacy schending.

 

Veilig in je portemonnee

Gekochte Bitcoins kan je bewaren in je Wallet. Wallets zijn er in verschillende soorten. Je kan kiezen voor een online portemonnee, een software Wallet en een hardware Wallet. Afhankelijk van het type is de prijs per Wallet  variabel. Omdat je enkel je Wallet kan openen met jouw persoonlijke private key, is hij volledig afgesloten voor buitenstaanders.

Koers

Bitcoins hebben geen vaste waarde. Deze is afhankelijk van een koers die ontzettend schommelt. Hierdoor is het een uitdaging om op het juiste moment jouw Bitcoins aan te schaffen en zijn sommigen er ontzettend rijk mee geworden. Het is dus een leuke en handige, maar toch ook risicovolle investering.