Groente Fruit Pensioen

En nog een WordPress site

Beleggen voor beginners

2 min read

Als je erover nadenkt om te beginnen met beleggen, dan heb je de keuze uit een aantal verschillende mogelijkheden. Onderling kunnen de verschillende beleggingsvormen erg verschillend zijn. In dit artikel zal ik een aantal populaire beleggingsvormen verder uitlichten. Lees vooral verder.

Een aantal populaire beleggingsvormen

Je kunt beleggen op verschillende manieren. Het is verstandig om niet zomaar voor een bepaalde methode of een bepaald product te kiezen, maar je vooraf goed in te lezen. Op internet zijn vaak interessante beleggingstips te vinden.

Hieronder som ik een aantal populaire manieren van beleggen voor je op.

Beleggen in aandelen
Aandelen zijn misschien wel de meest bekende beleggingsvorm. Als je een aandeel van een bedrijf koopt, wordt je eigenlijk voor een heel klein beetje mede-eigenaar van dat bedrijf (op economisch gebied natuurlijk). Als de waarde van je aandeel omhoog gaat en je verkoopt het aandeel uiteindelijk, dan maak je winst.

Beleggen in obligaties
Als je ervoor kiest om te beleggen in obligaties, dan leen je als het ware geld uit. Obligaties kunnen worden door bedrijf én overheden. Als obligatiehouder krijg je vervolgens rente over het door jou uitgeleende bedrag. Dit rentepercentage is doorgaans vaak een vast percentage.

Turbo’s
Het beleggen in turbo’s is een enorme trend. Zoals de naam al suggereert, kun je met een turbo versneld beleggen in verschillende producten, zoals aandelen, obligaties, grondstoffen en valuta’s (waaronder crypto-currencies). Bij het beleggen met turbo’s kun je kiezen voor ‘long’ of ‘short’. Met turbo long verwacht je dat de koers stijgt, terwijl je met turbo short uitgaat van een daling. Als je voorspelling juist is, maak je winst.

Beurstips ontvangen van professionals

Ben je nieuw binnen de wereld van beleggen en denk je erover na om zelf te gaan traden? Zoals je ongetwijfeld weet zitten er aan beleggen risico’s verbonden. Je geld kan minder waard worden en je kunt je inleg kwijtraken. Het is daarom raadzaam om gebruik te maken van de kennis van experts. Er bestaan verschillende platforms, zoals Beursgenoten.nl, waar expertise wordt gedeeld en waar geregeld interessante beurstips worden verstrekt. Doe er vooral je voordeel mee!