Groente Fruit Pensioen

En nog een WordPress site

4 tips voor zakelijk leasen

2 min read

Zakelijk leasen is een goede optie als je een investering wilt doen voor je bedrijf, maar niet de financiële middelen hebt om in één keer een groot bedrag op tafel te leggen. Dit is ideaal voor starters of bedrijven met een groeiambitie. In dit artikel geven we 4 tips voor zakelijk leasen.

Tip 1

Kies een leasemaatschappij die bij je past. Vaak wordt de eerste oriëntatie voor een leasemaatschappij gedaan op basis van prijs. De top 5 goedkoopst leasemaatschappijen blijven over en daar ga je uit kiezen. Maar de goedkoopste maatschappij is niet altijd de beste. Er zijn ook andere factoren die je bepalen welke leasemaatschappij bij jou en jouw onderneming past.

Tip 2

Kies een leverancier naar keuze. Veel leasemaatschappijen hebben de mogelijkheid om zelf een leverancier te kiezen. Je kiest zelf de garage, hardware leverancier of magazijnspecialist die past bij jouw onderneming en die het bedrijfsmiddel heeft waar jouw organisatie behoefte aan heeft. Neem dit ook mee in je keuze voor een leasemaatschappij.

Tip 3

Bepaal of je een onderhoudscontract wilt voor je lease. Er zijn leasemaatschappijen die je helpen met de financiering van je nieuwe bedrijfsmiddel. Daarnaast is het ook mogelijk om een leasemaatschappij te kiezen waarbij je ook de benzine, het onderhoud en eventuele andere kosten mee kunt financieren. Neem dit dus ook mee in je overweging voor het zakelijk leasen.

Tip 4

Ben er zeker van dat zakelijk leasen de oplossing is voor jouw onderneming. Heb je zelf het bedrag staan om te investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen, maar kies je toch voor leasen? Zorg dan dat je zeker bent van je beslissing. Ook als je geen geld hebt en lease het mogelijk maakt om te financieren is het belangrijk om zeker te zijn van je beslissing. Leasen is een vorm van lenen en dankzij de rente kost het geld.