Groente Fruit Pensioen

En nog een WordPress site

3 Belangrijkste Cyber Security Tips voor gebruikers

2 min read

Het internet is uitgegroeid tot een ruimte doorzeefd met kwaadaardige links, trojans en virussen. Datalekken komen steeds vaker voor en nietsvermoedende gebruikers zijn kwetsbaarder dan ooit tevoren. Wanneer één klik duizenden en zelfs miljoenen kan kosten, hebben gebruikers bruikbare tips nodig die hen kunnen helpen alert en veilig online te blijven. Hier zijn de top 3 cyber security tips voor gebruikers! Wilt u de tips overslaan, maar wel beveiligd zijn? Neem dan een cyberverzekering!

1. Klikken zonder na te denken is roekeloos

Gewoon omdat je kan klikken, betekent niet dat je moet klikken. Vergeet niet, het kan je een flinke som kosten. Schadelijke links kunnen schade op verschillende manieren aanrichten, dus zorg ervoor dat je koppelingen inspecteert en ervoor zorgt dat ze van vertrouwde afzenders zijn voordat je klikt!

dividend beleggen

2. Kijk uit voor phishing scams

Met meer dan 3 miljard valse e-mails die dagelijks verzonden worden, zijn phishing-aanvallen enkele van de grootste cyberbeveiliging bedreigingen, omdat ze zeer makkelijk voor te vallen zijn. In een phishing-aanval zal een hacker zich voordoen als iemand die de ontvanger kan vertrouwen om hen te verleiden tot het openen van een kwaadaardige link, deze zal belangrijke informatie onthullen of software openen die het systeem van de ontvanger infecteert met een virus. De beste manier om phishing te vermijden is door e-mails van onbekende afzenders te vermijden, zoek naar grammaticale fouten of inconsistenties in de e-mail die er verdacht uitziet en zweef over elke link die je ontvangt om te controleren wat de bestemming is voordat je erop klikt.

3. Veilig verbinding maken

Cyber security tips over dit onderwerp zijn uitgedeeld door bijna elke tech-expert onder de zon, maar velen weten nog steeds niet dit advies te volgen. Kom je in de verleiding om je apparaat aan te sluiten op een onbeveiligde verbinding, maar wanneer je de gevolgen niet weet, is het de moeite niet waard. Maak alleen verbinding met privénetwerken wanneer dat mogelijk is, vooral bij het omgaan met gevoelige informatie. Ga voor meer informatie over het beveiligen van je apparaten naar https://cheapp.nl/.